Když kuře, tak grilované

Není nad jedinečnou chuť čerstvě ugrilovaného kuřete. Správně kuře ugrilovat však není tak snadné, jak se na první pohled může zdát. Poradíme vám, co udělat pro to, aby se vaše ugrilované kuře strávníkům zachutnalo tak, že se ještě druhý den budou oblizovat za ušima.

Foto: Pixabay

Prvním krokem je koupě vhodného grilu. Kuře sice můžete ugrilovat i v troubě (disponuje-li funkcí grilování), ale věřte, že lepší chuti dosáhnete, investujete-li do grilu samostatného. Na výběr v podstatě máte dvě možnosti: gril elektrický a plynový. Jaký zvolit?

Elektrický versus plynový

Pokud chcete být s grilem mobilní, zvolte spíše menší plynový gril na kuřata. Rozžhavíte ho do čtvrthodinky a problémy nebudete mít ani s regulací jeho teploty. Nenáročné jsou plynové grily i na údržbu. Rošt plynového grilu snadno vyčistíte kartáčem. Podobně na tom je i gril elektrický, který se však bohužel neobejde bez elektrického proudu. V místě, kde jej budete používat, potřebujete elektrickou zásuvku.

Grily na kuřata do gastronomických provozoven

Budete grilovat více kuřat najednou? Ať již v nějakém gastro provozu či se vám takový velkokapacitní gril hodí i doma pro pořádání velkých party? V tom případě svůj gril vybírejte v obchodech a na e-shopech specializujících se na prodej profesionálního gastronomického zařízení (například atfornax.cz).

Roller a CB grill

I v této kategorii můžete vybírat mezi grily elektrickými a plynovými. Kvalitní zařízení najdete v obou kategoriích. Elektrické i plynové grily na kuřata jsou k dispozici ve dvou variantách – Roller grill se samostatně se otáčejícími špízy a CB gril horkovzdušný. Oba typy bývají vybaveny prosklenými dveřmi a vnitřním osvětlením umožňujícím vizuální kontrolu grilovaného masa. V podstatě se ani nedá říci, jaký typ grilu, zda plynový či elektrický, je lepší. Kuře vám skvěle ugrilují oba. V tomto ohledu vaše rozhodnutí bude záviset především na zdroji vaší energie.

Ceny grilů do gastro provozoven

Elektrický gril na kuřata, v němž najednou ugrilujete šest kuřat, vás vyjde na zhruba 40 tisíc korun. Z opačného cenového spektra jmenujme gril za necelých 160 tisíc korun, který jich pojme šestinásobně více. A dokonce v němu ugrilujete i malé sele. O něco levněji vás vyjde profesionální plynový gril na kuřata. Ten nejprostornější může být váš za necelých 88 tisíc korun. I v něm navíc ugrilujete stejné množství kuřat jako v téměř dvojnásobně dražším grilu elektrickém obdobných parametrů.

Pusťte se do grilování

Máte svůj gril vybraný? V tom případě bude stačit ho objednat, a až dorazí na místo určení, pustit se do grilování. Každé kuře, nezávisle na tom, kolik jich budete grilovat, musíte patřičně připravit. Z jeho dutiny odstraňte droby, zvnějšku i zevnitř ho omyjte studenou vodou, osolte, okořeňte, popřípadě použijte grilovací směs a rozžhavte gril.

Může vás zajímat

Malířskou pistoli dokáže využít i laik

Malování bytu nepatří zrovna mezi kratochvíle, kterým bychom se chtěli během svého volna věnovat. Na …