Kafrová limeta je další bylinkou exotického původu. Původem se jedná o citrus, a díky tomu má příjemné citronové aroma. Listy kafrové limety najdou své uplatnění v malajské a thajské kuchyni. Výborně se hodí do dušených pokrmů a k dochucení polévek.
Kafrovou limetu můžeme také použít k vyložení pekáče, ve kterém pečeme ryby. Listy limety dodají rybám příjemnou citronovou chuť. Stejně jako u citronové trávy „citronely“ musíme listy kafrové limety před konzumací vytáhnout z jídla. Listy jsou tuhé a nehodí se pro přímou konzumaci. Kafrovou limetu můžeme konzumovat, když jí najemno nakrájíme a dochutíme s ní krabí či krevetový salát.
Kafrová limeta se výborně doplňuje s kokosovým mlékem, kurkumou, chilli kořením, bazalkou a koriandrem.
Listy této exotické bylinky obsahují látky, které příznivě působí na podrážděné dásně, zlepšuje trávení a čistí krev. Kafrová limeta je také výborná na povzbuzení nálady. Listy limety si můžete dát do horké koupele a příjemně tak relaxovat v duchu exotických krajů.