Přidáváme pár chutných příloh, které se hodí nejen ke grilování.
Žampionový burger
Co budeme potřebovat:
4 velké žampiony, sůl, pepř, 1 červená paprika, 1 žlutá paprika, 4 lžičky pesta, 4 hamburgerové housky, 4 lžíce tatarské omáčky, 150 g rukoly, 1 velké rajče, kečup
Příprava:
Žampiony osolíme, opepříme a grilujeme 15 minut z obou stran. Poté na grilu orestujeme papriky a ochutíme je pestem. Dále si vezmeme housky, které necháme rozpéct na grilu po dobu 3 minut, a rozkrojíme. Jednu půlku potřeme tatarskou omáčkou, přidáme na ní rukolu, rajče, žampion, papriku, potřeme kečupem a vše přiklopíme druhou půlkou housky.
Tip:
Recept je na 4 porce a celá příprava Vám nezabere déle jak 15 minut.
Špenátový salát s avokádem
Co budeme potřebovat:
100 g špenátových listů, 1 malý hlávkový salát, 1 avokádo, 1 červená cibule
na zálivku
4 lžičky brusinkové šťávy, 2 lžičky bílého octa, 2 lžičky sušených amerických brusinek, 2 lžičky dijonské hořčice, sůl, pepř, 6 lžic slunečnicového oleje
Příprava:
Špenát a salát důkladně omyjte a nakrájejte. Avokádo oloupejte, rozpulte a odstraňte pecku. Dužinu pak nakrájejte na plátky. Nakonec nakrájejte i cibuli na velmi tenké plátky. Vše smíchejte a můžete začít s přípravou zálivky. Brusinkovou šťávu a sušené brusinky vložte do hrnce a přiveďte k varu. Poté nechte vychladnout a do směsi přidejte sůl, pepř a vmíchejte hořčici a olej, dokud nevznikne lehká omáčka. Zálivku pak smíchejte s ostatními přísadami a podávejte ke grilovanému masu.
Tip:
Recept je na 4 porce a celá příprava Vám nezabere déle jak 25 minut.