Původem je tento nápoj z Indie, Indové ale jakoby ho stvořili pro českou zimu, a obzvlášť pro české Vánoce. Je plný koření , které vašim chuťovým i čichovým buňkám okamžitě připomene sváteční cukroví. Skvělé chutná, aromatická vůně zahřeje a jeho zvýšená konzumace s sebou nepřináší výkyvy na váze ani problémy s artikulací. Je k zakoupení, ale pravý domácí je mnohem lepší.
Co budeme potřebovat:
6 tobolek kardamomu (obchody s bioprodukty), 2 hřebíčky, 1 svitek skořice, 1 čajová lžička anýzu, 1 jemně nakrájený zázvor, 4 polévkové lžíce černého čaje, 6 šálků vody, 4 šálky mléka, Hnědý cukr (med)
Příprava:
Všechno koření povařte ve vodě po dobu asi 1 minuty. Pak přidejte černý čaj a cukr a za míchání nechte dojít k varu. Stáhněte z ohně, hrnec přikryjte pokličkou a nechte 5 minut stát. Pak čaj rozlijte do šálků a hotovo.
Tip:
Doporučuji med, patří to k Vánocům a provoní Vám to celý dům.